SÅ HÄR TAR DU JAKAVI

Ta Jakavi enligt din läkares anvisningar

Du tar Jakavi två gånger om dagen och alltid vid samma tidpunkt varje dag. Du kan ta Jakavi både med eller utan mat.
Ändra inte den dos som du blir ordinerad och sluta inte ta läkemedlet om inte läkaren säger det. Följ alltid din läkares ordination och kom ihåg att du alltid kan fråga henne eller honom om du är osäker på hur du ska ta Jakavi.

Din läkare kan justera dosen

Jakavi är ett flexibelt läkemedel som finns i olika styrkor. Hos många som använder Jakavi krymper mjälten väsentligt under de första behandlingsmånaderna, men tappa inte modet om det tar längre tid för dig – din läkare kan justera dosen för att hitta den dos som är rätt för dig. Dina blodvärden kommer att kontrolleras regelbundet för att säkerställa att du alltid får bästa möjliga resultat av behandlingen.

Berätta vilka andra läkemedel du tar

Vissa andra läkemedel kan öka risken för biverkningar eller minska effekten av Jakavi. Därför är det viktigt att du berättar för din läkare om alla andra läkemedel som du tar. Berätta både om receptfria och receptbelagda läkemedel.

UNDVIK ATT ÄTA GRAPEFRUKT

Det finns ämnen i grapefrukt som kan öka risken för biverkningar när du tar Jakavi. Undvik därför att äta grapefrukt under tiden som du behandlas med Jakavi. Ämnena finns bara i grapefrukt, inte i några andra citrusfrukter.
Läs också vanliga frågor och svar om Jakavi.

 

 

 

Uppdaterad: 18-03-2019